Upplev den svenska sommaren med hela familjen

Sverige är en upplevelse året runt, oavsett vilken av de fyra årstiderna du väljer att resa. Men det går inte att undgå att den svenska sommaren har det där lilla extra. Oavsett vart i Sverige ni tar er finns det något att göra som passar hela familjen. Vid ett besök i Sverige kan ni besöka Pippi Långstrumps hus Villa Villekulla på Gotland, besöka Astrid Lindgrens Värld i Småland eller åka karuseller på Liseberg i Sveriges näst största stad Göteborg. 

Den vackra svenska sommaren bjuder också på mängder av fina badplatser, matupplevelser och vandringsleder som står sig bra mot de klassiska turistländerna som Spanien och Grekland.

Populära sevärdheter i Sverige

Vandra i den svenska fjällvärlden

Runt om hela Sverige finns det vandringsleder omgiven vacker och orörd natur. Packa ryggsäcken, snöra på dig vandringskängorna och välj en vandringsled som passar din vandringsvana. En klassisk destination för vandring är någonstans i de norra delarna av Sverige så som Abisko, Kebnekajse, Höga Kusten och Jämtlandsleden. 

Upplev livet innanför ringmuren i Visby

Innanför rinngmuren som omger delar av Visby finns det mängder av fina hus, rosor som klättrar längs husens vita stenväggar och självklart massor av mysiga caféer och restauranger.

Ringmuren är över 700 år gammal och är en av Sveriges största sevärdheter. Längs med ringmuren kan du följa Visbys strandpromenad som också är den perfekta platsen för en picknick i solnedgången. 

Få en underjordisk upplevelse i Sala Silvergruva

Vid ett besök till Sala Silvergruva får du möjligheten att uppleva historien på ett djup om 155 meter. Nere i Sala Silvergruva möter du många mil av underjordiska gruvgångar. Du kan välja bland flera olika guidadeturer med olika teman och svårighetsgrader. Som komplement till gruvan finns också vackra omgivningar ovan jord som helt klart är värda ett besök. 

Till exempel kan du besöka Gruvmuseet och övernatta på Gruvgården Bed & Breakfast.