Vill du resa bort till värmen utan att behöva göra allt jobb inför resan helt själv är charter det bästa alternativet för dig. Charter är en paketresa som innehåller allt du behöver: flyg, transfer, boende och mat. Läs vidare och lär dig allt du behöver veta om charterresandet. 

Paketlösningen för dig som längtar efter sol och bad

En charterresa bokar du ofta lång tid i förväg och kan närmare beskrivas som en paketresa där resebolagen redan har valt ut hotell och transport kopplade till specifikt utvalda orter där du som resenär ska få möjlighet att få fokusera på sol och bad. 

En klassisk charterresa kan se ut på det här sättet

  • Ett färdigt resepaket där både flyg och hotell redan är utvalt för dig som är resenär.
  • Hotellen är noga utvalda speciellt för solresemål.
  • Reslängden är i vanliga fall en eller två veckor.
  • På hotellet eller boendet får du som resenär tillgång till resebolagets personal och service.

Förutom att flyg och boende är förbestämt när du bokar en charterresa finns det oftast transport mellan flygplatsen och hotellet vid både dit- och hemresa. Och i vissa fall inkluderas även alla måltider in i priset. Annars kan du enkelt välja bland halv- eller helpension när du bokar din resa. För dig som vill ta del av mat och dryck obegränsat under din charterresa erbjuder många resebolag paket där du kan välja all inclusive. 

Överlåt reseplaneringen till reseledarna

Charter är på många sätt den ultimata resetypen för den som vill ta en paus från vardagens obetalda projektledande. Resebolagen har ofta reseledare på plats som mer än gärna hjälper dig med tips på aktiviteter, och i många fall planerar de och håller i utflykter till kända utflyktsmål och sevärdheter i närområdet. 

Boka din charterresa i god tid 

En charterresa ska gärna bokas så långt i förväg som möjligt för att du ska vara säker på att resorna inte ska ta slut. Dock får du räkna med att en charterresa som bokas tidigt kan bli rätt dyr. 

Är det i stället så att alla charterresor inte blir uppbokade släpps de många gånger som sista minuten-resor. Har du lite is i magen kan du därför ha sådan tur att resebolaget som du tänkt åka med släpper sista minuten-biljetter till destinationen som du vill åka till. Då bör du däremot ha möjlighet att resa i väg utan allt för mycket framförhållning.