I slutet av maj fram till i början av juni ska du som både vill spara pengar och hamna på en spontan solresa kika efter biljetter som släpps i sista minuten.

Har du tur får du en resa för ett betydligt billigare pris än om du skulle ha bokat den i god tid innan. Här skriver vi allt du behöver veta som de eftertraktade sista minuten-resorna. 

Perfekta resan för dig som är spontan

En resa i sista minuten är den perfekta lösningen för dig som är spontan och som har möjligheten att släppa allt för att sätta dig på ett flyg nästa dag. Sista minuten-resan är en bra lösning för dig som ännu inte har planerat semestern och inte vill spendera alla dina pengar på en solsemester. 

Genom att satsa på att hitta en resa i sista minuten öppnar du upp för möjligheten att fynda billiga charterresor, men också resor med ospecificerat boende och flygresor i sista minuten. 

Det som kännetecknar sista minuten-resor, förutom ett reducerat pris, är att du ska ha möjlighet att resa inom några veckor och ibland även dagar. Ibland finns även möjlighet att hitta sista minuten-resor som är några månader bort. 

Bra saker att veta om sista minuten-resor

När du ska boka en sista minuten-resa kan det bland annat vara bra att tänka på att boka en resa som inte ligger mitt under högsäsong. Då får du lättare möjlighet att knipa ett riktigt supererbjudande som är svårt att få tag på under en pågående högsäsong.

Högsäsongen varierar beroende på vart du har tänkt resa, så kolla upp datumen för högsäsong innan du börjar leta efter din nästa sista minuten-resa. 

En annan sak som kan vara bra att tänka på när du bokar en sista minuten-resa är att hotellstandarden kan variera. Många gånger kommer du till hotell som ingår i reseaktörens standardutbud, men vid andra resetillfällen kan du bli erbjuden boende på ett hotell som inte ingår i bolagets ordinarie utbud.