Om svenskarna själva får välja så är Spanien det självklara resmålet för semestern. Spanien kammar årligen hem topplaceringar som svenskarnas favoritresmål vilket inte är särskilt förvånande med tanke på att många som en gång tagit sig till Spanien gärna åker tillbaka. Läs vår reseguide om Spanien här. 

Upplev Spanien med hela familjen

I Spanien finns det något att upptäcka för alla åldrar och personligheter. Här kan du spendera dagarna i solstolen med en god bok i ena handen och en läskande paraplydrink i den andra medan de yngre familjemedlemmarna spenderar dagen hos en av alla barnklubbar du kan välja bland. För den eller de som vill upptäcka naturen finns det många vacka omgivningar du kan upptäcka under vandringen, cykelutflykten eller löpturen.

För den sportigare familjemedlemmen bjuder Spanien på flera möjligheter att hålla sig till träningsrutinen även under semestern. Golf, klättring och tennis är bara några av sporterna som du kan utöva här. 

När barnen inte spenderar dagarna i en barnklubb finns det ett urval av populära vattenparker som hela familjen kan åka till och ha kul. 

En semester i Spanien för de vuxna 

Spanien bjuder på många möjligheter för en trevlig semester även för vuxna och de som vill vara helt säkra på att slippa vistas bland alla barnfamiljer kan checka in på ett hotell särskilt anpassat för vuxna sällskap utan barn. Och är du vuxen men inte lika sugen på aktiviteter av den äventyrliga eller sportiga sorten finns det mängder av flamencoklubbar, kyrkor, museeum och slott du kan besöka när du är Spanien. 

En resa i ett sällskap med endast vuxna ökar möjligheten för att verkligen upptäcka den sanna andan av spansk matkultur. I det spanska köket hittar du bland annat klassisk spansk tapas, paella, serranoskinka och många fler influenser från medelhavets matkultur i form av färska örter, vitlök och olivolja. 

Även vin är en stor del av den spanska kulturen i och med att Spanien är en av de största vinproducenterna i världen.