För dig som vill fly vardagen och uppleva nya miljöer genom spännande upptåg finns det äventyrsresor. Oavsett om du vill bestiga någon av världens högsta bergstoppar, upptäcka regnskogen eller fridyka ned på havets botten finns det en äventyrsresa i din smak. Läs vidare så berättar vi mer om äventyrsresornas magiska värld.

Resetypen för den äventyrslystna

Är du en person som gärna upptäcker nya kulturer och miljöer genom adrenalinspäckade aktiviteter är äventyrsresan något för dig. Äventyrsresorna är ofta utformade för att passa vältränade personer med god fysik som gärna vill röra på sig under sin semester. 

En äventyrsresa kommer i lite olika former och varianter. Ibland kan den liknas vid en charterresa då man bokar upplevelsen via en aktör för äventyrsresor som fixar allt praktiskt från flyg och boende till själva äventyret. Andra aktörer för äventyrsresor står bara för planerandet av själva äventyret och flyg, medan transport och andra förberedelser är upp till dig att ordna. 

Perfekt för dig som reser på egen hand

Även om äventyrsresor kan skilja sig från varandra har de gemensamt att de ofta sker som en gruppaktivitet. Det optimala reseäventyret för dig som gärna reser själv att uppleva något nytt med ett gäng likasinnade. Då kan du lära känna flera nya spännande individer som du kanske aldrig hade fått möjlighet att träffa annars. 

Olika typer av äventyrsresor

  • Rundresor. Skaffa nya vänner och upptäck nya delar av världen genom organiserade rundresor. Här tar du backpackingen till en helt ny nivå där du får möjlighet att resa ensam i grupp.
  • Tågluffa. Förutom att tåg är ett miljövänligt alternativ så ska möjligheten att upptäcka ett helt nytt land genom fönstret från en tågkupé inte underskattas. 
  • Safari. Är du en djurälskande äventyrare som alltid har drömt om att få övernatta på savannen är safari det ultimata äventyret för dig. 
  • Segling. Ta möjligheten att upptäcka världen genom segling eller båtluff. En båt kan ta dig till platser du aldrig annars hade kunnat nå. 
  • Vandring och bergsbestigning. Vill du bli ett med naturen i fjällvärlden är en längre vandring eller bergsbestigning något för dig. 
  • Dykning. Att lära sig att dyka och att uppleva mystiken som finns under havsytan är något som många vill testa på i alla fall en gång i livet. Varför inte åka på en dykarresa med en grupp likasinnade och komma hem med nya minnen som räcker för resten av livet?