Fem tips inför din nästa resa

Fem tips inför din nästa resa

När du ska ut och resa har du många nya intryck och upplevelser att se fram emot. Låt inte oförutsedda händelser stå i vägen för det. Här ger vi dig fem tips inför din nästa resa.

1. Skaffa en riktigt bra reseförsäkring

Något av det viktigaste du behöver hålla koll på när du ska ut och resa är att du har en giltig reseförsäkring. Reser du utan en giltig reseförsäkring kommer du själv behöva stå för alla kostnader som kommer med oförutsedda händelser.

Har du redan en reseförsäkring kan det vara bra att uppdatera dig om vad den inkluderar. Gärna innan avresa för att vara på den säkra sidan.

I vissa fall finns det en reseförsäkring kopplad till ditt kontokort.

2. Fotografera ditt pass

Skulle ditt pass försvinna, tappas bort eller bli stulet under resans gång har du allt att vinna på genom att fotografera ditt pass. Då får du en extra säkerhet genom att du alltid har en giltig id-handling om något mot förmodan skulle hända med ditt pass under resan.

Maila gärna en kopia på fotot till dig själv för att vara på den säkra sidan.

3. Adressmärk resväskan

Oavsett hur väl förberedd du är inför din resa har resväskor ibland en tendens att försvinna. Se därför till att adressmärka din resväska ordentligt innan avresa. Att ha adresslappar utanpå väskan är vanligt men se till att du har en ifylld adresslapp inuti väskan också för att vara extra säker på att din väska hittar hem igen.

4. Ta med dig en fysisk karta

Ska du resa till en helt ny och tämligen okänd destination på din nästa resa bör du överväga att ta med dig en fysisk karta. En klassisk papperskarta leder dig oftast mer rätt än vad digitala fotografier och kartor gör.

Innan avresa kan du enkelt göra egna kartor i Google Maps som du antingen kan skriva ut, ha i mobilen eller tillgänglig i datorn. Då får du lättare en bra översikt över alla sevärdheter, restauranger och specifika områden som du vill hinna besöka.

5. Håll hårt i hemnycklarna

Genom att hålla hårt i hemnycklarna genom hela resan och inte checka in det med det stora bagaget minskar du risken för att tappa bort dina hemnycklar. Väskor kan ibland tappas bort och det sista du vill när du har landat hemma i Sverige igen är att inte ha en aning om vart dina hemnycklar befinner sig någonstans.