Isländskt landmärke tvingas stänga efter Justin Bieber-effekten


Bild: Wikipedia

En relativt orörd djup floddal på Island, som senare kom att bli känd genom Justin Bieber, har stängts på grund av skador från den stora massturismen.The Fjaðrárgljúfur Canyon, är en av södra Islands höjdpunkter, som förekommer i Justins musikvideo I’ll Show You, från 2015, som har över 440 miljoner visningar på Youtube, skriver The Telegraph.

Under 2017 besökte 150000 platsen. Antalet besökare ökade till 282000 under 2018.

Stängs för andra gången
Projektet med att reparera skadorna beräknades från början att ta två veckor, enligt en miljöbyrå på Island (Environmental Agency of Iceland) men de har beslutat att stänga platsen för allmänheten fram till 1 juni (2019). Detta är andra gången som platsen stängs, första gången det hände var våren 2018.

Musikvideons effekt
Daníel Freyr Jónsson från miljöbyrån är övertygad om att: I’ll Show You-videon har orsakat ökningen av antalet besökare till platsen, som innan videon inte var så känd.

Parkvakter
Miljöbyrån har börjat hyra in vakter för att skydda området, vilket de började med under 2017, för att minska antalet besökare. Sedan stängningen, den 27 februari har parkvakter omdirigerat mellan 100 till 200 bilar per dag, från att besöka området.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.