Berlin förbjuder ”amerikanska soldater” vid Checkpoint Charlie

Bild: Pixabay.com

De styrande i staden Berlin i Tyskland har förbjudit att lokalbor uppträder i som ”amerikanska soldater,” det vill säga bär uniform vid Checkpoint Charlie, den ikoniska kalla kriget platsen mellan öst och väst i staden, skriver https://www.dailymail.co.uk/news/article-7649939/Actors-banned-dressing-soldiers-Checkpoint-Charlie.html.

De styrande säger att skådespelarna utsätter turister genom att kräva pengar när de fotograferar platsen. Gränskontrollen vars syfte var den enda platsen där utlänningar och allierade trupper kunde korsa den delade staden.

Öst och väst-Berlin var separerade från 1961-1989.

Förbudet kommer i samband med att det är 30 år sedan muren föll, som byggdes för att förhindra boende i det kommunistiska öst att fly till väst.

Tillstånd

Styrande i det centrala Mitte-distriktet upphävde tillståndet för gruppen Dance Factory, som uppträdde som soldater. Skådespelarna säger att de endast tagit emot välgörenhetsgåvor för fotografier och stämpel i passet.

Polisen gick undercover

Men polisen gick undercover som turister och upptäckte att skådespelarna tog betalt för uppträdande, en summa på €4 och verbalt hotade de som vägrade betala. Grupper som vill ta betalt för uppträdande i Berlin får nu ansöka om ett specialtillstånd.

Skådespelare som uppträder som amerikanska soldater har funnits vid Checkpoint Charlie i 20 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.