Förbjudet att fotografera geishor i Kyoto

Bild: Pixabay.com

Turismen till Japan har ökat de senaste åren. Men som de flesta vet, är inte alla turister respektfulla mot människor och platser de besöker och det får skötsamma människor lida för. Kyotos historiska Gion-distrikt har kämpat mot turister dåliga beteende. Detta har lett till att, Kyoto har förbjudit fotografering av Gion’s privata gator och egendomar, skriver https://edition.cnn.com/travel/article/kyoto-gion-photo-ban-intl-hnk/index.html.

För många korkade turister

Med sina traditionella gator, restauranger och tehus. Gion-distriktet är en stor turistattraktion i Kyoto. Det är också hem för många geishor och deras plats att lära sig geishans arbetsuppgifter, så kallad maikos (geishalärling). En del turister har beträtt privata områden utan tillstånd. Andra turister har fotograferat geishor och maikos utan tillåtelse och en del har rört vid deras kimonos.

Som ett resultat av en del turisters icke respektfulla beteende har boende och affärsägare infört fotograferingsförbud vid Gion-distriktet. Förbjudet gäller från och med 2019-10-25.

Böter för trotsiga

Den ansvariga chefen, Mimiko Takayasu, säger att ”förbudet har införts för att bevara Gions traditionella atmosfär.” De som trotsar förbudet kommer få betala drygt 1000 kronor. Dock är det inte klart hur förbudet och böterna kommer att implementeras i området.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.