Caféerna vid Hanois kända ”trainstreet” stängs ned

Bild: Youtube

Ena stunden verkar allt normalt på en sömnig bakgata i Hanoi. Men sedan hörs ett bullrande. Turister sitter på caféers uteserveringar, redo med sina telefoner. Och sedan, från ingenstans, kommer ett tåg. Men snart är det slut att sitta vid café på den klassiska tåggatan, skriver https://www.msn.com/en-ie/lifestyle/travel/crackdown-on-hanois-insta-famous-train-street-after-near-miss-with-tourist/ar-AAIv9xA

Populär turistattraktion

Caféerna vid Hanois ”tåggata” är en Vietnams mest populära turistattraktioner, kommer att stängas efter en miss. Säkerheten kring gatan har orsakat en oro under en längre tid, de styrande i staden gav en deadline för ett dussin caféer att stänga efter att ett tåg hade fått använda nödbromsar vid en sektion som hade blivit överfull med turister.

Tvingades dra i nödbromsen

Tågföraren Nguyen Huu Nam säger att han såg en kvinna stå nära spåret för att ta bilder. Nam säger att han tutade men att hon inte flyttade på sig, vilket tvingade honom att dra i nödbromsen och stanna tåget några meter från henne. Nam säger att det var tredje gången han var tvungen att dra i nödbromsen vid denna sektion på järnvägen.

Populär Instagrambild

Hanois populära tåggata som går genom stadens gamla kvarter har nått en boom de senaste åren. I november 2018 hade runt 7000 bilder hashtaggen #trainstreet på Instagram – det finns nu över 26,000 med den taggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.