Världens renaste flygbolag – enligt passagerare

Bild: Minett Sikström

Om du reser relativt ofta, vet du hur skitiga flygplanen kan vara inuti planet. Du vet inte om det var en renlig eller skitig person som satt på stolen innan dig. Eller om det var en person med smutsigt hår som vilade huvudet på det nedfällbara bordet. Eller om det är tomma använda muggar i utrymmet i stolsfronten framför dig. För att slippa detta kan du resa med världens renaste flygbolag. Ett flygbolag som har blivit framröstat som en av världens bästa, skriver Readers Digest https://www.rd.com/advice/travel/cleanest-airlines-in-the-world/ .

Gradering efter kategorier

Skytrax’s World Airline Awards avslöjade nyligen vinnaren på listan. En av kategorierna är världens renaste flygplanskabin. Passagerare fick gradera efter olika kategorier såsom ”renlighet och presentation av sittutrymmen, borden, mattor, kabinpanelen och toalettutrymmen.” I topp på listan för 2019 ligger EVA Air eller Evergreen Airlines, ett Taiwanesiskt bolag.

Topp sex på listan är Japan Airlines, ANA All Nippon Airways, Singapore Airlines och Asiana Airlines, Hainan Airlines — alla är asiatiska flygbolag.

Världens renaste flygbolag:

 1. EVA Air
 2. Japan Airlines
 3. ANA All Nippon Airways
 4. Singapore Airlines
 5. Asiana Airlines
 6. Hainan Airlines
 7. Swiss International Air Lines
 8. Cathay Pacific Airways
 9. Qatar Airways
 10. Lufthansa
 11. China Airlines
 12. Austrian Airlines
 13. Korean Air
 14. Air New Zealand
 15. KLM Royal Dutch Airlines
 16. Qantas Airways
 17. Cathay Dragon
 18. Bankok Airways
 19. Thai Airways
 20. Finnair

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.