Vattenkvalitén ombord på flygplan är rent av äckligt

Bild: Minett Sikström

I en nyligen genomförd studie vid Hunter College’s New York City Food Policy Center upptäcktes problem med vatten ombord på flygplan. Airline Water Study, 2019, rankar 11 stora flygbolag och 12 regionala flygbolag baserat på deras kvalité på vattnet, skriver comicsands https://www.comicsands.com/airplane-water-dirty-health-study-2640438441.html .

Flygbolag får poäng

Varje flygbolag ges en så kallad “Water Health Score” baserad på faktorer som “E. coli” och “coliform,” och om vattnet har brutit mot Environmental Protection Agency’s (EPA) regler för att dricka vatten ombord på flygplan. Vattentesterna som användes i testet togs mellan 2012 och 2019.

Botten på listan

Vattnet anses ”relativt säkert och rent” när poängen är tre eller högre. Tyvärr, blev poängen för den del stora flygbolag mindre än två. I botten på listan finns följande flygbolag: Spirit Airlines och Jet Blue med rysligt nära en poäng medan United Airlines och American Airlines fick 1.2 respektive 1.5 poäng.

Bara tre stora flygbolag tog sig över trepoängs-strecket: Alaska Airlines, Allegiant Air och Hawaiian Airlines.

Studien är genomförd på amerikanska flygbolag, men jag tror inte att det skulle vara så stor skillnad om en undersökning gjordes på andra flygbolag i världen.

Här är listan i sin helhet:

  • Alaska Airlines: 3.3
  • Allegiant Air: 3.3
  • Hawaiian Airlines: 3.1
  • Frontier Airlines: 2.6
  • Southwest Airlines: 2.4
  • Delta Air Lines: 1.6
  • American Airlines: 1.5
  • United Airlines: 1.2
  • JetBlue: 1
  • Spirit Airlines: 1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.