Kina har öppnat ny flygplats i Beijing

Bild:scmp.com

Beijing Daxing International Airport, byggd under mindre än fem år och kostade, $17 billion (165 biljoner kronor), är designad för att klara 72 miljoner passagerare per år. Den kinesiska huvudstadens huvudflygplats är den mest trafikerade flygplatsen i världen efter Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport. Daxing inkluderar en terminal byggd som världens största på 1 million square meters (11 million square feet), skriver businesstraveller https://www.businesstraveller.com/business-travel/2019/09/25/beijing-daxing-international-airport-officially-begins-operations/.

Självservice

Passagerare som använder sig av Daxing Airport kan förvänta sig självservice och papperslösa dokument via en check-in och automatic bag-drop automat och ansiktsigenkänning och radio-frequency identification (RFID) teknologi för bagagespårning.

Den nya flygplatsen ligger cirka 50 km söder om Beijing city center och kommer vara tillgänglig via en ny tunnelbanelinje, Daxing Airport Express.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.