Italiensk stad erbjuder betalt för den som flyttar dit

Bild: unsplash.com

En region i södra Italien har fått färre invånare de senaste fem åren, erbjuder 7436 kronor ($770) i månaden under tre år för att flytta dit. Mer än 9000 människor har lämnat Molise sedan 2014, med en population på cirka 305000. Inte en enda födelse har registrerats de senaste nio åren, skriver https://www.theguardian.com/world/2019/sep/11/underpopulated-italian-region-molise.

Kravet för att köpa

Haken med att acceptera erbjudandet för att flytta till en by med 2000 boende är att personen öppnar/skapar business, vilken business som helst så länge investeringen går tillbaka till byborna.

Ingen välgörenhet

“Om vi hade erbjudit finansiering, hade det blivit en välgörenhetsgest,” säger Donato Toma, direktör vid Molise och tillägger: “Det är ett sätt att skapa liv till våra städer och öka populatonen.”

Pengar till infrastruktur och kultur

Pengarna kommer inte begränsas vid att flytta dit. Toma säger att dessa städer kommer erhålla mer än 106230 kronor ($11,000) en månad för att hjälpa till att bygga infrastrukturen och promota kulturella aktiviteter. Han säger att detta kommer att ge människor en anledning att stanna kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.