Taj Mahal kan komma att vara öppet under natten för turister

Bild: Minett Sikström

Taj Mahal sägs vara bäst att beskåda i kvällsskymningen, nu kan turister komma att få se den kända byggnaden efter solnedgång. Än så länge kommer tillgången nattetid till det nyrenoverade monumentet endast ske fem nätter i månaden, skriver Lonely Planet https://www.lonelyplanet.com/articles/taj-mahal-stay-open-at-night?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=article.

Flera önskemål

Unionen turism – och kulturminister Prahlad Singh Patel säger att Taj Mahal kommer fortsätta att vara öppet mellan tio på förmiddagen och sex på kvällen, den mest publika tiden. “Vi har fått flera önskemål om att ha öppet under natten. Vi är glada över att göra detta till verklighet,” säger Patel.

Fullmåne

Turismministern planerar också att lysa upp runt byggnaden och utveckla infrastrukturen i samband med nattöppning. Att se Taj Mahal under natten är endast tillgängligt fem dagar per månad, vid fullmåne.

Kostnad

Endast 400 turister är tillåtna dessa nätter för Rupies (Rs). 510 (69 kronor) per vuxen medan en barnbiljett kostar Rs, 500. Utländska besökare får betala Rs. 750 (101 kronor) styck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.