En natt vid slottet – Sundbyholms slott

Bild: Minett Sikström

Det hampade sig så att jag tillbringade en kväll, natt och dag vid ett slott, Sundbyholms slott. Slottet har inga hotellrum, de ligger i närheten av slottet. Vid slottet intogs måltider, bland annat en middag där ett teatermord ägde rum.

Teatermord

Bild: Minett Sikström

Teatermordet heter Allsångsfesten där vi vid en trerätters middag fick inte bara mat serverat utan även ett mord, där det gällde att spekulera och diskutera vem som kan tänkas vara mördaren. Mellan rätterna fick vi sjunga allsång och titta på teater. Teatermordet var en trevlig underhållning, det är kul att ha sett och upplevt det. Jag hade bara hört talas om sådant förut.

Skippa huvudrätten på menyn

Bild: Minett Sikström

Maten då, vad bestod den av? Till förrätt fick vi laxtartar med örtkräm, hemgjorda potatischips, forellrom, rädisa och smörgåskrasse, som smakade gott. Och till huvudrätt serverades örtbakad kalvrostbiff med höstprimörer, rostad savoykål, pepparsås och hasselbackspotatis, det smakade inte gott. Vi fick två köttbitar var, den ena av mina köttbitar gick inteens att skära i och den andra köttbiten gick det bara att äta hälften. Savoykålen som smakade skittråkigt och pepparsåsen smakade endast sky med några pepparkorn i. Kort sagt, huvudrätten med kött kan de skippa från denna meny. Eftrrätten, hur smakade den? Vispad vaniljpannacotta med dulce de leche, krossade drömmar och höstbär, är aldrig fel. Det var det inte denna gång heller, den smakade delikat.

Omgivningen

Bild: Minett Sikström

Vad slottet vinner på är dess omgivningar. Natur, vatten (Mälaren), båthamn, en mindre sandstrand som var full med gäss. Trevligt hotellrum. Det var vid denna tidpunkt en fridfull plats.

Helhetsintryck

Bild: Minett Sikström

Mitt helhetsintryck av slottet är positivt. Omgivningen tillsammans med servicen och hotellrummet gör att det väger åt det positiva hållet. Men middagen var en besvikelse, vid frukosten smakade scrambled eggs och bacon inte gott. Så maten är inget som gör att jag skulle åka tillbaka för den skull. De har egen Cava, som smakar som upplevelsen av slottet, dvs ok. Hit åker man för att hitta på aktiviteter och äter mindre god mat. På en skala 1-5 får det en trea i betyg. Bättre mat och bättre service samt att man tar bort de små schampooflaskorna och duschtvålsflaskorna på hotellrummen krävs för ett högre betyg. De säger att de är svanen-märkta, så då borde tänka på miljön.

Vill du veta mer om slottet, läs då på deras hemsida https://sundbyholms-slott.se/

En annan resebloggare, nämligen Resfredag https://resfredag.se/vi-reser-till-ecuador-och-galapagosoarna-imorgon/ var också nyligen och besökte slottet. Ni kan läsa lite grann om hennes vistelse där.

Bild: Minett Sikström

Bild: Minett Sikström

Bild: Minett Sikström

Bild: Minett Sikström

2 svar på ”En natt vid slottet – Sundbyholms slott

  1. Ja, omgivningarna är riktigt vackra! Huvudrätten vi åt var verkligen god (det var hela middagen), trist att din middagsupplevelse skilde sig så markant…

    Rolig grej med ”upplevelsemiddag”, en sådan grej skulle jag vilja testa någon gång!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.