Passagerare kan komma att vägas innan flygresan

Bild: Minett Sikström

För att dra ned på kostnaderna kan flygbolag komma att väga passagerare innan de kliver ombord på planet, enligt ett förslag. Genom att använda data av passagerarnas vikt kan flygbolag räkna ut exakt hur mycket bränsle som behövs för varje resa. Bränslebehovet varierar beroende på den totala vikten. Ju tyngre vikt, desto mer bränsle går åt och det blir större utsläpp,skriver The Sun https://www.thesun.co.uk/travel/8895844/airlines-weigh-passengers-save-fuel/.

Vikt baserad på kön

Flygbolag skulle använda sig av vetenskap baserad på vilket kön passagerarna har. Männens vikt 88kg och 70kg för kvinnor och för barn 35kg. Denna metod innebär att flygbolag ofta använder mer bränsle än vad de behöver, enligt Fuel Matrix, företaget som ligger bakom förslaget bakom vägningssystemet.

Vägningen skulle kunna äga rum när man passerar genom säkerhetskontrollen. Eller när man checkar in eller när man lämnar in sin väska för självservice.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.