Förbjudet att simma med delfiner i Nya Zeeland

Bild:unsplash.com

Turister i Nya Zeeland har förbjudits att simma med flasknosdelfiner på grund av den påverkan det har på djuren. En undersökning har visat att människor älskar delfiner lite för mycket. Interaktionen med delfiner har haft en signifikant påverkan på populationens vila och ätande, säger myndigheten för bevarande, skriver Lonely planet https://www.lonelyplanet.com/articles/bay-of-islands-bottlenose-dolphin-swimming-ban?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=article.

Antalet delfiner minskar

Människor har kunnat simma med flasknosdelfiner vid Bay of Islands, på Nya Zeelands norra ö. Antalet delfiner som frekvent besöker platsen minskar med 66 procent sedan 1999 – nu återkommer endast 19 stycken frekvent, därför har människor förbjudits att simma med djuren.

Undersökningen visar också att delfiner vid viken har en 75-procentig unges (barn)dödlighet – vilket är den högsta siffran av dödlighet i världen, i det vilda eller fångenskap.

De nya reglerna började gälla från och med juli tidigare i år.

Delfiner slipper människor

Förbudet att simma med delfiner gäller även de guidade turer som har licens att ta ut folk på vattnet, vilket de endast kan göra på morgonen eller eftermiddagen. Detta medför att delfinerna får egen tid och slipper mänsklig interaktion en del av dygnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.