Det krävs reservation för stora resväskor ombord på snabbtåget Shinkansen i Japan

Bild: unsplash.com

Passagerare ombord på Shinkansen-tåg med stora resväskor kommer uppmanas till att boka en plats för resväskan från och med maj 2020. Förändringen är ett led i striktare säkerhet inför OS och Paralympics 2020 i Tokyo, skriver soranews24 https://soranews24.com/2019/08/30/shinkansen-will-require-reservations-for-large-suitcases-charge-penalty-fees-for-those-without/.

Biljett för stora resväskor kommer att finnas sträckorna Tokaido, Sanyo, och Kyushu Shinkansen lines. Biljetten gäller väskor som har ett större mått på längden, höjden och bredden över 160 centimeter. Människor som planerar att ha stora resväskor kan reservera en plats åt resväskorna samtidigt som biljetten köps vid biljettförsäljningsplatser eller online.

Längd, höjd och bredd

Väskorna kommer att lämnas vid ett utrymme i tågvagnen eller vid ett säkerhetsskåp på däck. Reservationen för stora väskor kommer att vara gratis. Men människor som har stora resväskor men saknar en reservation kommer att få betala 1000 yen eller 10 dollar. De som arbetar ombord på tåget kommer vara observanta om det finns obevakade bagage som är på avstånd från där ägaren sitter.

Hoppas på förståelse

Central Japan Railway VD, Shin Kaneko, säger att reservationen kommer medföra andra rutiner för passagerarna men tror att en särskild plats för stora reseväskor kommer välkomnas. Han hoppas på att människor kommer förstå idén med reservation och använda sig av det nya systemet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.