Infinitypool i Dubai kommer bli en av världens högsta pooler

Bild: Nakheel

Från ovan ser Dubais Palm Jumeirah island ut som ett palmträd inringad i en cirkel som ligger vid Persiska Gulfen. Utsikten kan ses från flygplan, från den internationella rymdstationen ISS och snart från kanten av världens högsta infinitypool. Företaget Nakheel ska slutföra arbetet av den 27 meter långa och 930,000 liter pool — 210 meters ovanför marken, skrivs i ett pressmeddelande https://pressfrom.info/us/lifestyle/travel/-304860-infinity-pool-at-dubai-s-palm-tower-will-be-one-of-the-world-s-highest.html.

Storslagen utsikt

Denna turistattraktion kommer även erbjuda en 360 graders utsikt från 50:e våningen vid The Palm Tower, ett 52 våningar högt lyxhotell som är under uppbyggnad som kommer att kosta $327 miljoner att bygga.

En magnet

Ovanför poolen kommer en restaurang att byggas på 51:a våningen och ett utsiktsdäck på våning 52.Tillsammans formar det: ”The View at The Palm.” Enligt Omar Khoory, managing director vid Nakheel Malls, kommert The View at the Palm att bli ”en magnet för lokalbor och turister,” men det har inte varit lätt att konstruera.

Infinitypoolen kommer att bli världens högsta dock är den lägre än poolen på 118:e våningen vid Ritz-Carlton i Hong Kong, som ligger 484 meter ovanför gatan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.