Flygbolag förbjuder passagerare att ta foton ombord

Bild: Minett Sikström (ombord på LOT)

Flygbolaget Garuda Indonesia ber sina passagerare att inte ta några bilder eller videos under flygresan. Det indonesiska flygbolaget skrev den 14 juli: ” Det är inte tillåtet att dokumentera aktiviteter ombord på planet, vare sig foton eller videos, på kabinpersonalen eller passagerare.” Den 16 juli kom flygbolaget med en mjukare ton, de har nu ändrat från förbjudet till de manar till att inte ta bilder ombord, skriver news.com.au/travel https://www.news.com.au/travel/travel-advice/flights/garuda-indonesia-airline-bans-photos-recordings-after-youtube-video-exposes-business-class-embarrassment/news-story/4b986122d94aaf9f1fd64e7cccafd447#itm=newscomau%7Ctravel%7Cright-now-in-%7C2%7CIndonesian%20airline%20bans%20photos%2C%20videos%20on%20planes%20after%20YouTu…%7Cindex%7CTravel%20index&itmt=1563540013074.

Anledningen till detta beror på att Airline Garuda Indonesia har svarat på en kritisk video med fotoförbud, några YouTubers får böta cirka 75000 kronor ($80,000).

Flygvärdinna ber om ursäkt

Videon som orsakade detta är när Rius Vernandes ochflyger från Elwiyana Monica, Sydney till Bali Denpasar. I en video som är inspelad i business class-kabinen klagar passagerare på den handskrivna menyn och att de får höra att vinet är slut. I en sekvens i videon ber en flygvärdinna om ursäkt för: ”den dåliga handstilen.”

Klagar på menyn och vinet

Pappret var skrivet på ett papper som det var uppenbart att kabinpersonalen skrivit istället för en printad lista. I videon talar han med ett annat par på flygresan, som klagar inte bara på menyn utan även på vinet. De intervjuade som kallas Paul och Christian, säger till Rius: “Vinet tog slut, champagne, allt vin. Du kommer på flyget som detta i,business class, förväntar du dig ett gott vin.”

Internt meddelande

Som om detta inte vore nog för Garuda, läckte ett internt meddelande från flygbolaget. Ett meddelande som förbjuder fotografering ombord på flyget. Häromdagen bekräftade flygbolaget att de är seriösa med ett fotoförbud.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.