Mjölkbar – den bästa matupplevelsen i Polen

Bild: Minett Sikström

Inför mitt besök i Polen frågade jag min polske kollega vad jag bör se och äta i Polen. Då ett besök vid Auschwitz redan var planerat gav han mig ett tips. Han sade: ”Du bör äta vid en mjölkbar, det ägs av staten och där arbetar äldre kvinnor och maten är billig. De flesta polacker har inte råd att gå och äta på finare restauranger utan går till en mjölkbar och äter.” Dock finns det de som säger att dessa mjölkbarer nu för tiden är privata. För mer information om mjölkbarer rekommenderar jag att läsa: Fredriks betraktelser http://mskfredrik.blogspot.com/2010/06/besok-en-mjolkbar-i-polen.html

Bild: Minett Sikström

Väl i Polen var det en restaurang jag ville besöka, nämligen en mjölkbar (Bar Mlecny). Och det gjorde jag vid turiststråken i Warszawa. Restaurangens inredning påminner om 1970-talet. I restaurangen råder självservering. Man tar sin egen dryck och talar om vad man önskar beställa vid kassan. Väl där får man en lapp som man går till en lucka och lämnar in lappen, efter en stund kommer en tallrik mat som man ställer på sin plastbricka. När maten väl ätits upp går man till en annan lucka med plastbrickan och tallrik med mera och ställer där.

Bild: Minett Sikström

Maten är som sagt billig, räkna med halva priset mot en annan restaurang. Min mat, piroger, ser inte mycket ut för världen och dessutom finns inga grönsaker. Men strunt i det, maten smakade mycket gott!

Bild: Minett Sikström

Bild: Minett Sikström

Bild: Minett Sikström

Bild: Minett Sikström

Bild: Minett Sikström

!

Bild: Minett Sikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.