Japan och Singapore har världens mäktigaste pass 2019

Bild:Pixabay

Japan och Singapore toppar åter rankingen av världens mest mäktigaste pass, enligt en undersökning. Medborgare i dessa nationer kan besöka 189 länder runt om i världen utan att behöva visum. Sydkorea tappade en placering från första till andraplats, medborgare i detta land kan besöka 187 länder utan visum. Sydkorea delar andraplatsen med Finland (upp en placering) och Tyskland (ingen förändring), skriver CNN.com https://edition.cnn.com/travel/article/henley-index-world-best-passport-2019-intl/index.html.

Besöka länder utan visum

Rankingen har producerats av Henley Passport Index https://www.henleypassportindex.com/passport, som baserar sin data på från International Air Transport Association (IATA). De analyserar hur många länder en passägare kan besöka utan att använda visum vid ankomst.

Sverige tappar i placering

På tredjeplats finns följande länder: Danmark (ingen förändring), Italien (ingen förändring), Luxemburg (upp en placering). Frankrike (ned en placering), Spanien (ingen förändring) och Sverige (ned en placering) på fjärdeplats.

De 10 mäktigaste passen i världen

1 – Japan, Singapore

2 – Tyskland, Sydkorea

3 – Danmark, Italien, Luxemburg

4 – Frankrike, Sverige, Spanien 

5 – Österrike, Holland, Portugal, Schweiz  

6 – Norge, England, USA,  Belgien, Kanada, Grekland, Irland

7 – Malta

8 – Tjeckien

9 – Australien, Island, Nya Zeeland, Litauen

10 – Lettland, Slovakien, Slovenien

Det som är signifikant är att Förenade Arabemiraten (UAE) har hamnat på topp 20 för första gången, landet har dubblerat sitt antal visumfria länder de medborgarna kan besöka, de har kunnat besöka 167 länder, de senaste fem åren.  

På botten finns Afghanistan, de kan besöka 25 länder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.