Turistbussar är inte välkomna i centrala Paris

Bild:hoponhopoffbus.com

Paris tänker förbjuda turistbussar i stadens centrala områden för att istället få besökare att gå, cykla eller åka kommunala färdmedel. Detta är ett led för att ta hand om massturismen, enligt stadens borgmästare, skriver cnn.comhttps://edition.cnn.com/travel/article/paris-tourist-bus-ban-scli-intl/index.html.

Vill inte ha anarki

Emmanuel Gregoire säger till Le Parisien att situationen i Paris inte är så extrem som i Venedig och Barcelona men Parisborna är oroliga över ökningen av turistbussar. “Vi vill inte längre ha total anarki av turistbussar i Paris… bussar är inte längre välkomna i stadens hjärta i staden,” säger Gregoire.

I Paris finns dussintals av hop-on, hop-off dubbeldäckarbussar som tar turister mellan olika byggnader/platser, som lockar många resenärer från Europa.

Reducera trafiken

Gregoire säger att staden vill reducera busstrafiken och kommer markera ut parkeringsplatser utanför staden så att bussar inte längre kan köra in i staden, med hjälp av en ny lag. Frankrikes nya lag kommer ge lokala styrande mer makt för att reglera trafiken och att kunna erbjuda andra transportmöjligheter sås om att hyra cyklar och elscootrar.

Alternativa transportmedel

“Turister kan göra som alla andra och byta till miljövänliga alternativ eller ta allmänna transportmedel, Vi behöver en förändring,” säger Gregoire. Han tillägger att turistguider finns tillgängliga via guidade cykelturer eller vandringstur med hörlurar.

Frankrike är en av världens mest besökta länder, förra året besökte 89,4 miljoner landet. Under 2017 besökte 86,9 miljoner Frankrike.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.