De värsta kläderna du kan bära på en flygplats – enligt en TSA-anställd

Bild: Pixabay.com

De flesta som reser privat brukar satsa på bekväma kläder vid en flygresa. Men det du tycker är bekvämt är inte alltid lika bekvämt för de anställda som arbetar inom säkerhetskontrollen på en flygplats.

Den forne TSA-anställde Kimberly Pruitt avslöjar i en lista vilka kläder som är de värsta personer på sig på en flygplats, hon skriver Who What Wear, som är baserat på vad hon observerat under sina fem år som säkerhetspersonal vid Los Angeles International Airport. 

Det verkar som att det är bäst att ha bekväma kläder på sig när du anländer till flygplatsen, accessoarer kan visa sig vara besvärliga under säkerhetsproceduren.

Några exempel på plagg som är big no-no för dig vid nästa flygresa.

Något som är funktionellt och komfortabelt är så kallade cargo-byxor. Pruitt beskriver att dessa byxor är bland det svåraste plagget att bära på en flygplats. Då byxorna är designade med flera fickor, det är lätt hänt att folk glömmer någon liten sak i en ficka, efter att personen blivit ombedd att tömma fickorna, så som nyckel eller tändare.

Juveler

Metall-juveler aktiverar metalldetektorn. Priutt säger att Cartier Love-armbandet är det största fashion-suspekta juvelen för säkerhetspersonalen vid en flygplats. Att lossa ett sådant armband kan endast göra med en skruvmejsel, vilket stoppar upp kön i kontrollen.

Klänningar

Strandvänliga klänningar är inte direkt ett bra plagg på en flygplats. Detta beror på att när en kroppsvisitering görs måste man kunna garantera att personen inte gömmer något under klänningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.