Air Canada-passagerare vaknade upp ensam i ett mörkt plan

Bild: Aircanada.com

Många människor tycker flygresor kan vara tråkiga, en del är flygrädda, men det har visat sig att bara sitta på sin plats i planet också kan skapa obehag.

Skräckupplevelse

Genom Facebook-användaren https://www.facebook.com/aircanada/posts/2367790213268860, Deanna Noel-Dale, som delade en post till Air Canada’s sida om hennes vän, Tiffani Adams. Inlägget handlar om skräckupplevelse som Adams fick uppleva efter att hon somnat ombord på Air Canada. När hon vaknade upp flera timmar senare och upptäckte att planet landat och att hon var den enda personen ombord, skriver Foxnews https://www.foxnews.com/travel/air-canada-passenger-dark-empty-plane-alone.

Ensam ombord

Adams hade en rad för sig själv på planet från Quebec till Toronto, ett plan som var knappt var halvfullt. Hon kände sig bekväm och somnade halvvägs genom resan som tar en och en halvtimme. Hon vaknade upp runt midnatt, frös och ett nedsläckt och mörkt plan. Då insåg hon att hon var den enda ombord och att alla lämnat planet utan att väcka henne.

FaceTime

Adams textade sin vän för att låta henne veta att hon var ensam ombord i ett mörkt plan, några sekunder efter att de två startat en konversation via FaceTime dog Adams telefon.

”Jag försökte fokusera på min andning och att inte få någon panikattack medan jag försökte ladda min telefon genom att plugga in USB-kabeln jag kunde finna.. men jag hade ingen tur då planet stängs ned finns det ingen kraft kvar på planet.”

Lyckligt slut

Hon var osäker på hur hon kunde ta sig ur planet. Adams sökte upp cockpit och fann en ficklampa, med vilken hon vevade med utanför fönstret i hopp om att någon skulle se ljuset. Hon använde även ficklampan till att lysa på en dörr och lyckas öppna upp den men upptäckte då att hon befann sig flera meter upp i luften. Lyckligtvis kom det efter ett tag kom en bagagearbetare förbi.

”När jag ser bagagearbetaren komma körandes mot mig, hängde jag bokstavligen med mina ben utanför planet… han blev chockad och undrade hur de kunde lämna kvar henne ombord på planet.” Bagagekillen hade en stege med sig som jag kunde ta mig ut med och ut i säkerheten.”

Tackade nej till erbjudande

Efter denna pärs, Körde Air Canada i en bil till en representant som erbjöd henne en limousine och boende på hotell för en natt. Något hon tackade nej till, hon ville hem, dessutom skulle hon arbeta dagen därpå.

”Air Canada ringde både måndag och tisdag, bägge personerna bad mig att upprepa vad som hänt, de bad om ursäkt och sa att de ska utreda händelsen, då de har rutiner för att förhindra att människor blir inlåsta i flygplanet under natten.”

Adams har inte sovit mycket sedan händelsen pga ångest och minnen från den hemska natten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.