Har den som sitter på mittenplatsen under en flygresa rätt till bägge armstöden?

Bild: en.wikipedia.org

Mittenplatsen i en tre rad under flygresa är aldrig kul att få. Men i ett fullsatt plan är det alltid några som får otacksamma platser. En plats där man har folk på bägge sidor om sig. Varav den på ena sidan om en har fönsterplats och den andra personen som sitter vid gången,kan sträcka på benen lättare och behöver inte säga till när den vill gå på toaletten. Enda gången det känns rättvist är om man får använda bägge armstöden.

Vem som har rätt till armstöden under en flygresa är något som debatterats under flera år. För mig är det självklart vem som har rätt till armstöden.

Twitterundersökning

Anledningen till att detta kommer upp på tapeten igen är att sportjournalisten Rich Eisen genomförde en undersökning på Twitter om den som sitter på mittenplatsen har rätt till bägge armstöden. Jag tycker givetvis att den som har mittenplatsen har rätt till bägge armstöden. Men de som svarat är av en annan åsikt. 47 procent svarade. ”Självklart” och 53 procent svarade: ”ingen chans”, det var över 107000 personer som röstade. Jag kan bara konstatera att även om många vill väl är det för många som egoistiska. Eller vad tycker du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.