Om jag känner flygskam – ännu en lista om resor

Listor brukar vara populära. Listor om resor, då man får veta lite mer om personen bakom en blogg. I början av året skrev resebloggaren Resfredag en lista om Vem är du när du reser?, en lista med bra frågor. Men jag har skapat min egen lista, dock har jag ”snott” en av frågorna, om jag är en backpacker eller suitcaser. Om du har lust att kopiera denna lista, går det utmärkt. Läser du inte böcker kan du byta ut den frågan mot bloggar eller poddar, du läser/lyssnar på.

Vad är det första du gör när du kommer in på ett hotellrum?

Bild: Minett Sikström

Jag kollar efter en bra plats att ställa min väska på, jag packar inte uppsakerna/plaggen ur resväskan. Därför bör det finnas en bra plats att ställa väskan på, därefter kollar jag badrummet.

Backpacker eller suitcaser?

Bild: Minett Sikström

Tja, det beror på vad ändamålet tarvar. Ska jag fjällvandra är jag helt klart en backpacker, men ska jag däremot till Hong Kong några dagar, då är jag en suitcaser. Jag gillar både och, det ena utesluter inte det andra.

Vilken stad är din favoritstad i världen?

Bild: Minett Sikström

Hong Kong! För där finns allt jag gillar. Storstadspuls, skyskrapor, vandringsleder bland bergen, stränder och god mat och dryck – denna mix som skapar den perfekta blandningen av utbud. Västerländskt men ändå så kinesiskt.

Vilka böcker som direkt eller indirekt handlar om resande/turism rekommenderar du?

Bild: Minett Sikström

Jenny Diski:s Främling på tåg, Den motvillge resenären och På tunn is, en resa till Antarktis. Jag har skrivit ”Tips på böcker inom resor och turism, om böcker jag tycker är läsvärda. En annan bok är: För den som reser är världen vacker

Vilken är den mest surrealistiska platsen du besökt?

Bild: Minett Sikström

Nordkorea! Ett land som styrs av en diktator, där vi turister också indirekt blir styrda av diktatorn. Guider berättar vad vi får fotografera, vad vi inte får fotografera, var vi får gå och var vi inte får gå och som bevakar varje steg vi turister tar. Vi fick också buga inför statyer av Kim Il-sung och Kim Jong-il, det kändes så surrealistiskt, så fick hålla mig för att inte börja skratta. Den demilitariserade zonen mellan Nord- och Sydkorea, där vi står uppradade på kö och övervakas av militärer med vapen, beredda att skjuta om vi inte gör om vi blir tillsagda, stå rätt i ledet. Hotellet vi bor på kallas Nordkoreas Alcatraz, då det ligger längst ut på en ö och är skyddat med stängsel. För den som vill fördjupa sig i Nordkorea, tipsar jag om landet.

Känner du flygskam?

Bild: Minett Sikström

Nej, jag flyger inte så ofta att jag känner flygskam. Vad menar du med ofta, kanske vän av ordning undrar? Om en person flyger en gång i veckan eller flera gånger per månad. Då bör den personen känna flygskam. Och det gör inte jag, flyger så ofta, alltså.

2 svar på ”Om jag känner flygskam – ännu en lista om resor

    • Ser fram emot att läsa denna lista på din blogg. Nordkorea är inte läskigt att besöka, bara man gör som man blir tillsagd – och det gör man! Ur vissa aspekter är det ett tryggt land att besöka, risken att bli rånad eller våldtagen är minimal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.