Har Islands turistbubbla spruckit?


Bild: Minett Sikström

Om du har frågat en grupp människor de senaste fem åren om vart de planerar att resa, så skulle Island definitivt finnas med. Men den senaste turismstatistiken visar på ett minskat intresse för att resa till Island. Under 2018, besökte 2.3 miljoner människor landet, förvisso 5,5 procent fler än året innan, enligt Icelandic Tourist Board, men ökningen är mycket lägre än vad ön är van vid, skriver telegraph.

2016 ett populärt år
”De senaste åren, turismen på Island har ökat snabbt, med en ökning på över 25 procent 2013 till som mest, 2016, på 38 procent,” säger Inga Hlín Pálsdóttir chef vid Visit Iceland.

Orsaker till minskad turism
Så varför är inte längre Island en populär turistdestination? Sanningen är att ingen med säkerhet vet. Men konkurrensen av av destinationer, landets dyra boende och nedläggningen av WOW Air är några orsaker.


Bild: Minett Sikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.