En ny juvel skiner vid Changi Airport i Singapore


Bild: jewelchangiairport.com

Singapore’s Jewel Changi Airport har slagit upp portarna för sina första besökare, det vill säga de som har registrerat sig, har möjlighet att se flygplatsens nya projekt, Jewel. Från och med 11 april till 16 april. Enligt Changi Airport Group, är 95 procent av flygplatsen yta upptaget, det finns mer än 280 affärer och restauranger, skog och ett vattenfall inomhus.

Pokémoncenter och Shake Shack
Vid Jewel Changi Airport finns bland annat Sydostasiens största Nike-affär och det första Pokémoncenter. Besökare kan också ta fördel av tidig incheckning, väskförvarings-service, en lounge med 150 sittplatser och New Yorks hamburgerkedja Shake Shack och amerikanska snabbkedjan A&W är några restauranger att välja på. Det första Yotelair i Asien med 130 kabiner som kan bokas för några timmar eller över natten.

Mötesplats
Designen är skapad av arkitekten Moshe Safdie, som också designade Marina Bay Sands Hotel. Enligt Hung Jean, CEO vid Jewel Changi Airport, är visionen bakom projektet en plats där: ”Världen möter Singapore och Singapore möter världen.”

Terminal 1
Juvelen ligger vid Terminal 1, men har anslutningar till Terminal 2 och Terminal 3 via luftkonditionerade gångar och det finns utrymmen för resenärer att förvara sina väskor.

Till juvelen kan man ta sig med tåg, tåget tar passagerare till och genom Jewel från terminalerna. De som flyger via Singapore kommer besöka transit-området för att besöka Jewel och passera immigration innan sin nästa flygresa.

Den 17 april öppnar juvelen för passagerare. Läs mer på Changi Airports hemsida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.