Parker i Beijing kommer svartlista ociviliserade besökare


Bild: Minett Sisktröm

Resenärer till Beijing bör tänka på att storebror ser dig. Ledningen vid Beijing park management säger att det funderar på att ”svartlista” besökare
och kommer ta artificiell intelligens till hjälp för att förbjuda ociviliserade besökare för att försöka få turister att bete sig på ett civiliserat sätt, skriver CNN.

Ökat ociviliserat beteende
Vid andra dagen av tre på semester runt Tomb Sweeping Day, även känd som Qingming Festival, parks i Beijing har erfarit en ökning av besökare, vilket har lett till ociviliserade turisters beteende märks mer, säger Beijings administrativa center för parkerna.

Trött på tölpar
Centret överväger att ”svartlista” för att införa restriktiva regler för resenärer som beter sig tölpaktigt, till exempel de som förstör kulturella reliker och de som vägrar att stanna för att inte besöka parken.

Turisters tölpaktighet
En del turister har setts klättra i persikoträd. plocka blommor och skada växter. Det är även människor som fiskat i närheten av sjön och sålt saker privat inom parken.

Mi Shanpo, en ansvarig vid det administrativa centret säger att ”ansiktsigenkänning” vid centret och annan teknologi kommer användas för att spåra de ociviliserade tölparna.

Ansiktskanners
Under 2017, installerades sex stycken ansiktskanners vid toaletterna både för damer och herrar), på de mest använda toaletterna vid Temple of Heaven, efter rapport om att lokalbor uppsöker parken för att stjäla toalettpapper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.