Turister kan få dödsstraff för att ta selfies vid en strand i Thailand


Bild: Traveller

Turister som tar selfies på stranden medan flygplan lyfter har blivit varnade med att de kan få böta, 20 år i fängelse eller i mer extrema fall dödsstraff. Stranden som ligger nära Phuket flygplats har blivit en populär plats för turister att ta selfies. Flygplatschefen har varnat för att fotografera när flygplanen lyfter/landar, för att de distraherar piloterna. Ansvariga vid flygplatsen kommer att stänga av delar av stranden, för att inte riskera några incidenter, skriver mailonline.

Populär ”insta-bild”
Vid den populära stranden har semesterfirare setts posera med ett plan i bakgrunden, för att bli fotograferade och hamna på bild, för att sedan ladda upp bilden i social medier.

Likvärdig med drönare
Myndigheter har inte förklarat varför det är farligt att posera med ett flygplan i bakgrunden, men det antas ha att göra med att piloterna distraheras på samma sätt som med drönare och laserstrålar.

Wichit Kaewsaithiam, direktören vid Phuket International Airport, säger: ”Vi vill både ha inkomsten som turismen inbringar och att flygsäkerheten ska existera.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.