Komodo-ön stänger under ett år


Bild: Pixabay

Natur – och djurfans som planerar att resa till Komodo-ön för att se världens största ödlor år 2020, får ändra sina reseplaner till Indonesien. Enligt lokal media, har regeringen beslutat att stänga ön för turister under ett år, skriver cnn.com.

Off limit
Enligt en rapport från den indonesiska tidningen Tempo säger talespersonen för provinsens administration, Marius Jelamu, att Komodo-ön kommer vara off limits från januari 2020.

Begränsa antal besökare
Planerna att begränsa antalet besökare till Komodo-ön har diskuterats i månader. Tempo skriver att att beslutet att stänga kom i samband med att under mars månad i år, då smugglare stal 41 Komodovaraner från ön och sålde utomlands för cirka 325020 kronor.

Under stängningen kommer tjänstemän upprätta ett program som ska öka populationen och skydda samt bevara deras miljö. Tempo skriver att det är enbart Komodo-ön som kommer att stänga, övriga nationalparken kommer att vara öppen för turister.

The UNESCO World Heritage Komodo National Park, i östra Nusa Tenggara, är den enda platsen i världen där Komodovaraner kan ses i sin naturliga miljö. Enligt UNESCO finns det omkring 5700 ödlor i parken.

2 svar på ”Komodo-ön stänger under ett år

  1. Detta är falska nyheter!
    Även om dem stänger ner Komodo betyder de inte att dem stänger ner dykningen.
    och du kan fortfarande besöka ön Rinca och det är ön vi besöker oftast när vi vill se Komodo dragons. Så dykningen och landturerna påverkas inte även om dem stänger ner Komodo island.

    • Det står inte att de stänger ned dykningen. Det står att de stänger för att besöka komodovaraner. Och det står att andra öar är öppna. Så läs texten igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.