Du kan bo på detta hotellrum gratis – om du låter bli sociala medier


Bild: Länsförsäkringar/Hotel Bellora

Ett hotell i Göteborg har skapat en ny policy som kommer klassificera rummen baserat på hur mycket tid man spenderar i sociala medier. The Check Out Suite vid Hotel Bellora uppmanar besökare att spendera mer tid med familjen och sina vänner, istället för att vara online. Rummet en skärmfri smart-lampa, som spårar tiden du spenderar med sociala medier.

Lampan lyser rött
När besökarna kopplar upp sig på sina telefoner via hotellets wifi, räknar lampan tiden som du spenderar på Instagram, Facebook och Twitter. Lampan lyser med vitt sken men ändras till rött sken när man passerat skärmtiden på 30 minuter och fullpris är uppnått för The Check Out Suite. Tiden du spenderar i sociala medier kommer avgöra hur mycket du får betala för rummet.

Bo gratis
Gäster som inte använder sina telefoner alls, kan stanna gratis i denna svit. Lisa Höglund vid försäkringsbolaget Länsförsäkringar säger att skärmhjälpen kommer hjälpa folk med sin digitala hälsa, skriver Skärmhjälpen/Länsförsäkringar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.