Isländsk polis varning till turister på norrskensjakt


Bild:Pixabay.com

Myndigheter på Island klagar över att turister som besöker landet för att se norrsken utsätter sig själva och lokalborna för risker med sin usla bilkörning på landets vägar. Den isländska polisen tror att resenärerna ägnar mer uppmärksamhet åt norrskenet än åt vägarna som beskrivs som hala och smala, skriver mailonline.

Vädret skiftande
Myndigheter har gått ut med information till turister att vädret ändras snabbt på Island, något en del kanske inte är vana vid från där de bor. Vägarna kan gå från att vara torra till att vara fulla med is på bara några minuter.

Stannar för fotografering
“Vädret och vägförhållanden är en sak som är problematiskt turisters beteende vid bilkörning,” säger polisintendent Johannes Sigfusson. “Som när de plötsligt stannar mitt på vägen för en fotomöjlighet, med ingen eller liten varning till de efterföljande bilarna.

Totalt omkom 18 personer i bilolyckor på Island, förra året, hälften av dem var utlandsregistrerade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.