Världens första plastfria passagerarflygbolag


Bild:Hifly.aero

Det portugisiska flygbolaget Hi Fly har höga ambitioner för detta år. De vill världens första ”platsfria flygbolag inom tolv månader,” meddelar Hi Flys VD Paulo Mirpuri i ett pressmeddelande och tillägger att de tar detta mycket seriöst, skriver hifly.aero

Eko-vänligt
Hi Fly har initierat första av fyra passagerarplan som flugit utan några plastbestick ombord. Bestick och muggar med mera som förut var i plast är nu ersatt med eko-vänliga alternativ. Såsom bambu-bestick, bricka av papper som är återvinningsbar och eko-vänliga spypåsar. Den första test-flygresan ägde rum den 26 december från Lissabon till Natal i Brasilien. Hi Flys målsättning är att vara plastfria i slutet av 2019.

Passagerarantal fördubblas
“Över 100000 flyg flyger varje dag runt om i världen och förra året (2017) flög det inom det kommersiella flyget fyra biljoner passagerare. Denna siffra förväntas dubbla inom mindre än 20 år. Så potentialen till att göra skillnad är enorm,” säger Mirpuri.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.