Vilken turistdestination har gjort dig mest besviken? Turister berättar


Bild: Pixabay

Venedig är full av likadana kanaler, pyramiderna i Egypten är för små och Louvre har för många utställningar. Gnälligt eller höga förväntningar på turistdestinationer? Detta är kommentarer som turister uttryckt över platser som gjort dem besvikna.

Fråga på forum
På online-forumet Quora ställdes frågan: ”Vilken turistdestination har gjort dig mest besviken?”

Venedig är tråkigt
Destinationen Italien hamnade bland de första länderna att bli kritiserade där Drussila Holland säger att Venedig inte levde upp till förväntningarna. Det är ingenting annat än en turistfälla med för många kanaler, där alla kanaler ser likadan ut, skriver mailonline.

Hon skriver: ’Venedig är ingenting annat än en turistfälla, Vid första anblicken, när du ser de kända kanalerna, absolut! Det faktiskt ganska intressant. Men det är allt. Har du sett en kanal har du sett dem alla. Det finns inget annat i Venedig.”

Pyramiderna en stor besvikelse
För Ina Abdul, var det pyramiderna vid Gaza i Egypten som var en stor besvikelse. Pyramiderna som är gjorda av två miljoner stenblock av över 100000 människor imponerade inte alls. För Abdul var de helt enkelt ”så stora och breda som jag hade föreställt mig i min fantasi.”

Phi Phi Island förstörd av plast
Colin Marestsky, skriver om sin besvikelse av att besöka Koh Phi Phi island i Thailand.

Han skriver: ’Det går inte att förbise att ön har blivit förstörd av stora mängder plast, för många båtar och människor som förstör korallrevet i havet.Det är som storyn om alla turister som höll en bebisdelfin och tog en bild, så mycket att den dog, förutom denna gång, då delfinen är ön.”

Turistdestinationer som får skämmas:

Venedig – turistfälla – ”har du sett en kanal, har du sett dem alla”

Florens – ’det enda som finns att göra är att vandra unt i kvarteren’

Pyramiderna vid Giza – ’inte så stora och breda’

Koh Phi Phi island – ’börjar bli förstörd av plast’

Bali – ’stränderna är inte dom bästa’

Phnom Penh – ’full med rånare’

Dubai – ’konkret djungel’

Santorini – ’dyr och fullproppad med folk’

Louvre – ’löjligt’

Akropolis – ’bara en sönderfallande ruin och några mindre ruiner’

Times Square – ’tragisk’

Håller du med
Håller du med? Har du samma upplevelse av någon eller några av platserna?

Och frågan är om detta är allmänt gnäll, då de till en viss själva bidrar till att det blir för mycket turister vid en plats. Eller har de för höga förväntningar av en plats? För trots allt går det ju att ta reda på, exempelvis, hur stora/små pyramiderna i Egypten är.

Så vilken turistdestination har gjort dig mest besviken? Mitt svar blir Sunny Beach i Bulgarien, inget att se och göra. Enda gången jag längtat hem och velat åka från en plats så fort som möjligt.

Restaurang-besvikelse
Sedan blev jag besviken på restaurangen Fish Market på Island, men det kan ha att göra med att mina förväntningar var för höga. Vilket jag skrivit om Fish Market i Reykjavik – min smakupplevelse och Om olika matupplevelser på olika resmål. Det är en anledning till att jag slutat ge råd om resor och platser att besöka. Mycket beror på personens förväntningar och resebakgrund och det är dessutom lätt att missförstå varandra, det här med kommunikation och egna tolkningar är inte lätt.

Gav smekmånads-tips
Som exempel kan jag ta när jag tipsade en arbetskollega om att resa till Sipadan-ön utanför Borneo på smekmånad. Hon och hennes make reste dit, det är bara det att jag trodde att de hade dykcertifikat, vilket de inte hade. Jag hade tagit det för givet, min egna tolkning, att så var fallet. Sipadan-ön är en liten ö där det inte finns så mycket att se, dit åker man för att dyka. Dock trivdes paret på sin resa men resan hade kunnat bli ännu bättre om kommunikationen hade varit bättre mellan min arbetskollega och mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.