Grisöron och slaktare i bar överkropp på lokal marknad i Hong Kong


Bild: Minett Sikström

Hong kong – staden som många mellanlandar i, är värt ett besök i sig. Staden andas business. Det är storstad som likt andra städer har puls och mycket folk. Här finns också en supersmidig tunnelbana där det är rent och fräscht, såväl i tunnelbanevagnarna som vid tunnelbanestationerna.

Se och göra
Vad finns det då att se och göra för turister? Tja, det finns allt från hiking bland bergen till att sola och bada vid en sandstrand. Men jag kommer inte skriva en tio topp-lista över vad du ska se eller inte får missa. För det finns ingen komplett blogg eller hemsida med utbudet som finns i Hong Kong. Söker du information om sevärdheter i Hong Kong hittar du det antagligen genom att surfa runt på flera olika hemsidor och plocka lite här och där.

Jag visar upp några bilder av vad som finns att se. Något jag gillar att besöka är de olika lokala marknaderna såsom Fish Market, kattförsäljning och matmarknader, sådant som inte finns att se hemma, helt enkelt.


Alla bilder är tagna av Minett Sikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.