Palau är världens första land att förbjuda solskyddsprodukter


Bild:palauppr.com

Planerar du en resa till Palau? Se till att ta med dig rätt solskyddskräm annars riskerar du höga böter. Nationen i Stilla havet är en arkipelag med över 500 öar och har en världens vackraste korallrev, kommer att bli först i världen med att förbjuda solskyddskräm som är skadliga för reven, skriver bbc .

Det kommer att bli liknande som Hawaii, som var den första amerikanska staten att förbjuda solskyddskräm. Precis som i Hawaii, kommer det bli förbjudet i Palau 2020.

Restriktioner vid försäljning
Palau’s regering har skrivit avtal om att införa restriktioner vid försäljning av solskyddsprodukter som innehåller kemikalier som revet kan ta skada av. Den som bryter mot förbjudet kan få böter på 1000 dollar (ca 9000 kronor).

Två kemikalier
Så vilka kemikalier ska man hålla utkik efter? På Hawaii fokuseras det på två kemikalier som har funnits i en del solskyddsprodukter, oxybenzone och octinoxate, och deras effekter på det marina ekosystemet även rev.

Enligt en annan studie, enligt BBC, så hittas dessa kemikalier i över 3500 populära solskyddsprodukter världen över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.