Mobilen viktigare än familjen under semestern


Bild: Pixabay.com

Vad är det viktigaste för folk under sin semester? Det har NOVUS genomfört en undersökning på uppdrag av TUI. Över tusen svenskar tillfrågades över tusen vad de inte skulle klara sig utan på utlandssemestern. Mobilen intog förstaplatsen, långt efter kom familjen. Listan toppas av mobiltelefonen, 40 procent följt av familjen, 27 procent. Av de tillfrågade uppgav 37 procent att de gott skulle kunna åka på utlandssemester och klara sig bra utan just någonting alls, skriver TUI.

Vad skulle du inte klara dig utan på din utlandssemester?

Mobilen 40 procent
Familjen 27 procent
Wi-fi/vara uppkopplad 19 procent
Datorn 4 procent
Surfplattan procent

Resor skapar minnen
”Att ha med sig mobiltelefonen och familjen på resan är viktigast bland svenskarna. När man reser skapar man upplevelser och minnen, inte sällan tillsammans med personer man tycker om. En av förklaringarna kan vara att man vill föreviga och dela med sig av dessa,” säger Patrick Törn, försäljningschef TUI Sverige.

Lyssna på podcast
Att resa innebär att skapa minnen, gärna med personer man tycker om. Däremot är det endast lite drygt var femte som inte skulle klara sig utan att vara uppkopplade. En förklaring kan vara att man vill använda sin mobil till andra saker är att surfa. Exempelvis för att lyssna på podcasts och ljudböcker eller för att ta fina bilder.

Slippa familjen
Är folk så beroende av sina mobiltelefoner eller är det ett svepskäl för att slippa umgås med familjen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.