Vilken är den smutsigaste platsen ombord på ett flygplan?


Bild: Youtube

Om du har bacillskräck eller bara tycker det är ofräscht med smuts, vart finner du då en mest smutsiga platsen ombord på ett flygplan? Marketplace analyserade över 100 prover från 18 flyg, där de fann mögel, bakterier och patogener, skriver cbc.ca.

Tamponger och kondomer
Använda tamponger, smörgåsar, kondomer, mobiltelefoner och smutsiga blöjor. Vad har allt detta gemensamt? Det är vad flygvärdinnor funnit i stolsfickan, enligt Marketplace. Marketplaces senaste undersökning avslöjar de mest smutsiga platserna ombord på ett flygplan. Många platser är fulla av bakterier och andra patogener.

18 inrikesflyg
De anställda vid Marketplace undersökte 18 stycken inrikesflyg mellan Ottawa och Montreal, de flög med tre stora flygbolag — Air Canada, WestJet och Porter vid varierade tider på dygnet. På varje flyg undersöktes följande områden: säkerhetsbältet, bordet, nackstödet/huvudstödet, stolsfronten och dörrhandtaget till toaletten. Marketplace samlade in mer än 100 prover.

Otillräcklig städning
Dessa prover analyserades vid ett laboratorium vid University of Guelph av mikrobiologen Keith Warriner, som testade proverna för ett antal olika bakterier så som E. coli och andra patogener. Mögel och jäst fanns på majoriteten av de 18 flygen, där de undersökta platserna inte städades ordentligt eller tillräckligt ofta.

Den mest smutsiga platsen ombord på ett flygplan är nackstödet.

Bakterier
Det mest oroande som de fann var, enligt Warriner, E. coli-baklterier vid såväls stolsfickan och nackstödet E. coli-bakterier kan orsaka tarminfektioner så som diarré, kräkningar och smärta.

Och att stolsfickan utnyttjas som en papperskorg till allt möjligt, kan flera flygvärdinnor intyga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.