TasteAtlas – en grym sajt med fokus på lokal mat i världen


Bild:tasteatlas.com

Att hitta någonstans att äta nu för tiden, är inte så svårt. Men att hitta lokal mat, är inte lika lätt eller vilken restaurang som serverar den bästa maten. Nu finns det en lösning på det problemet. Lösningen heter Taste Atlas.

Fokus på det lokala
Taste Atlas är ett nytt projekt som ska göra det enklare på att fokusera på lokala köket, lokal mat, recept och experters utlåtande. TasteAtlas gör skäl för sitt namn – det finns en karta över bra mat, men du kan även söka efter specifika rätter eller upptäcka ett specifikt geografiskt område, som exempelvis Liguria i Italien, en stad som New York eller ett land som Storbritannien.

Detta är ett Kroatiskt-baserat projekt som har tagit tre år att skapa. TasteAtlas innehåller cirka 10 000 rätter, drinkar och ingredienser och nära 9000 restauranger runt om i världen, som är framtaget av ett team på 30 personer.

Falukorv
Vad som är den mest kända maten i Sverige, enligt TasteAtlas? Falukorv och då används den som ersättning i biff stroganoff. Jag förmodar att det är korvstroganoff som de syftar på.

Mycket hamburgare i USA

Bild:tasteatlas.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.