TUI Airways sexistiska stickers till barn på flygresa


Bild:TUI

Ett flygbolag har mottagit kritik för sin sexistiska marknadskampanj efter att ha utdelat stickers som uppmanar till stereotyper. Vid en resa till Cypern gav TUI Airways ut stickers där det stod “Future Captain” till unga pojkar och “Future Cabin Crew” till unga flickor. Dessa stickers var en del av ett aktivitetspaket som gavs till barnen av kabinpersonalen, skriver telegraph

Djupt sexistiskt
Medan Dame Gillian Morgan passerade säkerhetskontrollen noterade hon att alla pojkar gavs stickers med texten “Future TUI Captain”, medan de ungaflickorna endast mottog stickers med texten “Future TUI Cabin Crew.” Morgan bekräftar att klistermärkena gavs ut beroende på kön och kallar det ”djupt sexistiskt.” Hon tillägger att sådant händer hela tiden.

Irriterad passagerare
Någon passagerare berättade också om sin frustration på twitter, en användare säger:“@TUIUK your cabin crew today chose ‘Future TUI Cabin Crew’ stickers for the girls and ‘Future TUI Captain’ for the boys, no female pilots then?”

TUI Airways säger att problemet beror på en “simple mix-up” och har ingen avsikt att dela ut dem beroende på kön. Flygbolaget ber om ursäkt om de upprört passagerare och tillägger att klistermärkena har skapats för alla barn oavsett kön.

Kabinpersonalen delar ut klistermärkena för att interagera med barnen och responsen har överlag var överväldigande positiv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.