Anställd vid British Airways säger att han fick sparken på grund av sin man bun


Bild:Jenny Goodall/Daily Mail

En tidigare anställd vid British Airways staffer talar ut om flygbolaget, han hävdar att han blev diskriminerad och fick sparken på grund av sin frisyr, den så kallade man bun-frisyren. Den nyanställde Sid Ouared säger att han inte hade någon aning om att hans frisyr bröt mot regler. Det var sista dagen på en två-veckors träning för kundservice inom flygbolaget, när en konflikt utbröt med sin handledare som ledde till att han miste sin anställning, skriver The Sun.

Orsaken var frisyren
”Jag fick sparken från British Airways på grund av att jag har en man bun, vilket, enligt dem, passar med deras uniform-policy,” säger 26-årige Sid. ”Faktumet att de avfärdar mig med att vara en man med långt hår, är löjligt och sexistiskt,”berättar han.

Turban eller dreadlock
Han tillägger: ”De sa åt mig att jag kunde lägga in håret i en turban som en sikh eller skaffa dreadlock likt en rastafari.”

”Jag är inget av de sakerna och jag tror inte at tde vill att jag ska bära mitt i en frisyr som något jag inte är.”

Sid hävdar att flygbolagschefen inte skulle ha sagt så till en kvinna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.