Kvinna fick inte flyga med trots att hon köpt biljett till sin cello


Bild: Jay Tang/Facebook

En passagerare ombord på American Airlines (AA) säger att hon blev borttagen från flygresan innan take off, på grund av storleken på hennes cello flight – fast att hon hade bokat en plats åt sitt instrument, hon hävdar att American Airlines lovade hennes make att hon skulle få ta med sin cello ombord, independent

Cello som kabinbagage
“Jag köpte två biljetter för henne och hennes cello den andra april via telefonen direkt från AA och sa specifikt att en av biljetterna var för en cello, som en slags kabinbagage. Jag fick reda på att det var tillåtet och hon inte skulle få några problem,” skriver musikern Jingjing Hu’s make Jay Tang på Facebook.

Hu, är en musikstudent vid DePaul University School of Music i Chicago och hade flugit till Miami för att uppträda vid en musikfestival.

“När jag flög från Chicago till Miami, hade jag inga problem med det,” säger Hu. Kabinpersonalen gav henne till och med särskilda strap (band) så att instrumentet lättare kunde hållas på plats.

Mycket dyrbart instrument
Instrumentet som Hu säger är värt cirka 268000 kronor (30,000 dollar) kom fram säkert till Miami tillsammans med henne. Det var när Hu skulle flyga tillbaka till Chicago som flygbolagspersonalen bad henne att gå av planet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.