Polisen ska hindra folk från att ta selfies vid Wedding Cake Rock i Australien


Bild:nationalparks.nsw.gov.au

Så många turister och Instagrammare som struntar i säkerhetsreglerna vid Wedding Cake Rock, nära Sydney i Australien att parkarbetare (NSW Parks and Wildlife, NPWS) har bett polisen om hjälp, skriver abc.net.au.

Geologer har varnat
Klippformationen är belägen 50 meter ovan havet och har blivit en mycket populär plats att ta dramatiska bilder på. Det stora problemet med folks dumhet och idioti är att klippformationen är mycket osäker att gå på, geologer har varnat att hela klippan kan kollapsa ned i vattnet när som helst.

Staket och böter
Platsen vid Wedding Cake Rock är skyddad med ett 1,6 meter högt staket, som sattes dit 2016 i ett försök att hindra turister att ta sig ut och ställa sig på klippan. I mars, 2016, introducerade NPWS böter på upp till $3,300 (29000 kronor) för den som blev upptäckt av parkarbetare att klättra på/över staketet, vilket inte har hjälpt så mycket då ett dussintal blivit upptäckta och fått böter.

2 svar på ”Polisen ska hindra folk från att ta selfies vid Wedding Cake Rock i Australien

    • Många vill uppenbarligen ha en ”perfekt” bild att Instagramma. Dock tycker jag att många verkar lida av funktionell dumhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.