Millenium-generation väljer Instagram-vänliga resmål


Bild: Minett Sikström

Millennials väljer resmål efter hur pass bra platsen ser ut i social medier. Enligt en undersökning genomförd av Schofields, ett brittiskt företag som säljer hemförsäkringar till personer som hyr ut sina hem. I undersökningen framkom att 40,1 procent att de valde destination utefter hur pass instagram-vänlig platsen är.

Alkohol viktigt
Andra svarsmöjligheter var: priset/tillgängligheten på alkohol, personlig utveckling, uppleva den lokala maten och möjligheter till sightseeing. De alternativ som hamnade högt upp var tillgängligheten av alkohol och personlig utveckling, skriver cbsnews.

Några tusen människor mellan 18 och 33 deltog i undersökningen.

Island populärt
Mark Ellwood, skribent vid Condé Nast Traveler, säger att Nya Zeeland och Island har blivit populära destinationer på grund av deras landskap.

”Tänk på detta: 40 procent av millennials reser inte någonstans, om de inte kan Instagramma om det. Det gör Instagram till en del av resandet,” säger han.

Nya trenden – hotellobbyn
Ellwood berättar vidare att den nya trenden är att resenärer postar bilder på hotellobbyn.

”När du kommer in i en hotellobby, ta en stund och titta dig omkring och tänk: Vad inom denna design här är meningen att det skall bli fotograferat? Vitt finns inte längre, nu är det ljusa färger som gäller,” säger Ellwood. Hotellet vill att du ska ta bilder.

Jag håller med om att Island är otroligt och fantastiskt vackert. Men vill millenials åka till en plats som verkligen är >Instagram-vänligt bör de bege sig till Indien. Bilden ovan är från en hotellobby i Indien, sedan finns det massa människor att fotografera och en massa annat intressant.

Vilket land/plats tycker ni är mest Instagram-vänligt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.