Hawaii förbjuder solkräm


Bild: Pixabay

Hawaii blir den första staten i USA som förbjuder solkräm. Anledningen till detta är att solkrämen innehåller kemikalier som kan skada ön ekosystem. Lagen kommer att träda i kraft 2021, skriver independent.

Innehåller kemikalier
Det är solkräm som innehåller kemikalierna oxybenzone och octinoxate som kommer förbjudas från och med första januari 2021. Dessa kemikalier är vanliga i solkrämer och hjälper till att skydda mot UV-strålar.

Bevara marina livet
Denna lag skrevs under av Hawaiis guvernör David Ige förra veckan. Syftet med lagen är att bevara det marina ekosystemet och korallrevet.

”Vetenskaplig forskning har visat att oxybenzone och octinoxate är giftiga för korallrevet och annat marint liv,” säger guvernören Ige. “Vår naturliga miljö är känslig och vår interaktion med jorden kan få stora konsekvenser.”

“Den nya lagen är bara ett steg för att skydda hälsan och motståndskraften vid Hawaiis korallrev.”

Runt 25 procent av solkrämen tvättas av skinnet efter 20 minuter i vattnet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.