KLM:s nya flygplatsrobot guidar dig till gaten


Bild: KLM

Att hitta på flygplatser och ta sig till boarding gaten är inte alltid lätt, speciellt inte om man släpar på en (tung) väska – det kan ibland bli stressigt.
Detta är något det holländska flygbolaget vill försöka råda bot på med hjälp av en robot som bär väskan till rätt gate. Roboten kan även stanna till vid duty free-shopen, om du ber den om det, skriver mailonline.

Olika ljud
Roboten som kallas Care-E, är blå och sjävkörande, utvecklad med AI-teknologi. Roboten använder olika ljud för att interagera med passagerare och har vad som ser ut som ett ansikte. Hastigheten är långsam, en person ska kunna gå bredvid.

För att använda roboten får passagerare skanna sitt boardingkort och kan placera väskan (max 35kg) på den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.