Kanin orsakade bomblarm vid flygplats i Australien


Bild: Australian Federal Police

Att lämna sin resväska obevakad på en flygplats är inte en bra idé. Speciellt inte om det finns en kanin inuti. Bombgruppen vid den australiensiska federala polisen kallades till flygplatsen i Adelaide, efter att en rosa Jane bag lämnats obevakad vid en damtoalett. Men väskan innehöll inget farligt. väskan innehöll en dvärgkanin men inget namn på kaninen. Polisen tillkallade ett räddningsteam för djur (RSPCA) som tog djuret till säkerhet, skriver travel and leisure.

”Detta är det första jobbet av sitt slag som jag varit med om under mina 26 år med service inom RSPCA,” säger räddningstjänstemannen Van Loenen.

”Den unga manliga kaninen är uppenbarligen väldigt socialiserad och väl omhändertagen. Polisen lade honom i en stor låda med en skål morötter från Subway.”

Situationen var ovanlig även för polisen, som inte tog några risker när de fick samtalet.

Kallas Boeing
Nu pågår jakten för att hitta ägaren till. Räddningsteamet har sina teorier om varför djuret övergivits. Kaninen har fått ett namn, djuret kallas Boeing.

Flera scenarior
”Det finns flera möjliga scenarior – hans ägare kan ha lämnat landet och kaninen lämnades på en plats där den kunde hittas och bli omhändertagen. Eller så har det planerats att smuggla kaninen ombord på ett plan, men ångrade sig i sista minuten, säger Van Loenen.

https://twitter.com/BrettClappis?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1012248140831809536&ref_url=https%3A%2F%2Fmashable.com%2F2018%2F06%2F28%2Fbomb-scare-rabbit-airport%2F

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.